Microsoft Dynamics

Microsoft Dynamics Business Central

Microsoft Dynamics Business Central is de opvolger van Microsoft Dynamics NAVISION. Het is een van de meest gebruikte ERP oplossingen binnen de overige Microsoft 365 oplossingen. ERP (Enterprise Resource Planning) oplossingen vormen de backbone binnen organisaties die ondersteunen bij alle processen rondom planning en de daarop volgende uitvoering. Door de volledige integratie van de diverse modules binnen Business Central zoals inkoop, verkoop, productie, voorraadbeheer, projectadministratie en financiële administratie heeft iedere afdeling inzicht in dezelfde waarheid. Ook de volledige integratie met andere Microsoft oplossingen zoals Microsoft Office 365 biedt ongekende mogelijkheden tot het stroomlijnen van alle voorkomende processen binnen een organisatie.

Het verkoopkanaal van Microsoft Dynamics Business Central omvat vele software aanbieders die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde branches, de zogenaamde verticals. Bovenop de zeer uitgebreide basisfunctionaliteit van de standaard software ontwikkelen die partijen aanvullende modules waarmee ze een totaaloplossing kunnen bieden voor zeer uiteenlopende branches. Bij de keuze voor een softwareleverancier en daarmee ook vaak gelijk de implementatiepartner is het zodoende van belang de juiste aanbieder te selecteren die de taal van uw betreffende branche spreekt.

Microsoft Dynamics Business Central kan zowel lokaal op uw eigen servers geïnstalleerd worden (on-premise), maar kan ook volledig in de cloud draaien.