Nieuwsbrief januari 2022: ook in het nieuwe jaar staat BI-ON-FOCUS weer voor u klaar! We vertellen u graag waar we mee bezig zijn en zijn geweest. 

Nieuwe Unit Profit & Loss voor RGF Staffing

Voor vaste relatie Mysolution heeft Bart-Jaap de afgelopen weken bijgedragen aan het realiseren van een volledig nieuwe Unit P&L in Power BI. In deze nieuwsbrief januari 2022 vertellen we u hier graag meer over. Namelijk, naast het gebruikelijke vergelijk met Budget en Last Year, zijn ook diverse andere KPI’s hierin opgenomen. De financiële data vanuit SAP wordt gecombineerd met de data uit de FLEX oplossing van Mysolution, een zeer uitgebreide oplossing voor de uitzendbranche gebaseerd op Microsoft Dynamics Business Central. Zo bieden we de eindgebruiker de mogelijkheid om verschillende marges te analyseren ten opzichte van het aantal geplaatste uitzendkrachten.

Door het realiseren van het dashboard heeft Bart-Jaap tevens de interne organisatie, bestaande uit een jong team, naar een hoger niveau gebracht door een stuk kennisoverdracht. Een aantal van de belangrijkste aandachtspunten daarbij waren:

  • Hoe bouw je het datamodel zodanig op dat de performance voor de eindgebruiker nog steeds aantrekkelijk blijft ondanks vele miljoenen transacties.
  • Hoe pas je effectief en onderhoudsvriendelijk autorisaties toe voor het al dan niet tonen van details (opgelost met row-level security)
  • Waaraan moet een PowerBI dashboard / rapportage voldoen. Kernpunten daarin zijn: intuïtief, eenduidig, gebruiksvriendelijk, aantrekkelijk en volop mogelijkheden tot het doen van analyses.

Het resultaat

Met een doorlooptijd van een paar weken hebben we, samen met het BI-team van RGF Staffing, een mooi resultaat neergezet. In het bijzonder ook dank aan Quido Kuijpers die, ondanks zijn korte ervaring met PowerBI, ontzettend veel werk verzet heeft en na een korte instructie heel mooie dingen in DAX heeft gemaakt.

Inmiddels is Bart-Jaap gestart met een drietal nieuwe BI-projecten, variërend van autoschade (Exact Globe) en ui-ringen (Microsoft Dynamics Business Central) tot een groothandel in woondecoraties (Exact Globe). Dit zijn stuk voor stuk mooie projecten, waar hij dan ook veel zin in heeft om mee aan de slag te gaan.

unit profit & loss

Inzicht in één oogopslag

De eerste maand van het nieuwe jaar zit er alweer bijna op. Na een korte break, eind december, is Antoine de eerste week van januari gestart bij een nieuwe opdrachtgever. Deze opdrachtgever is net begonnen met een nieuw ERP-pakket en zo’n overschakeling kan voor de nodige uitdagingen zorgen. Nadat alle functionaliteiten in het pakket uitvoerig getest zijn en alle data overgeheveld is naar het nieuwe pakket, is het moment dan toch daar! De administratie wordt ingevoerd in het nieuwe systeem. 

Door de overgang zijn er wat achterstanden opgelopen, waar Antoine zich op zal richten. Nadat deze achterstanden zijn ingehaald, is het de bedoeling dat hij meer gaat werken aan zijn rapportagevaardigheden. De slogan van BI-ON-FOCUS is niet voor niks; “inzicht in één oogopslag”. Om deze reden ondersteunt hij de opdrachtgever bij het overhevelen van de rapportages in de oude situatie naar de koppeling met het nieuwe ERP. 

Enterprise Resource Planning

Wijziging functie Antoine bij Kasparov

Ook is Antoine deze maand aan de slag geweest voor Kasparov, de klant waar hij voornamelijk al werkzaamheden voor verrichtte. Wel gaat hij een andere functie bekleden. Waar hij voorheen verantwoordelijk was voor de crediteurenafdeling, gaat hij zichzelf vanaf nu focussen op een stukje debiteuren. Al met al is de agenda weer aardig volgeraakt, met allerlei nieuwe kansen en uitdagingen en kijkt hij uit naar wat er nog verder op zijn pad zal komen!

Debiteuren

Er gaat niets boven een goede klantrelatie!

De werkdag van een accountmanager is heel divers en er gaat niets boven een goede relatie met uw klanten. Uw accountmanagers zijn vaak het aanspreekpunt voor de klanten maar wanneer en hoe vaak moeten zij uw klanten bezoeken? Het kan voor de accountmanagers vaak een tijdrovende klus zijn om een goede planning te maken en al hun klanten in een bepaalde frequentie te bezoeken. 

Maakt u ook gebruik van Exact Synergy Enterprise en Exact Globe? Kijk of deze oplossing iets voor u is! 

Voor één van onze relaties hebben we deze klus geautomatiseerd op basis van gerealiseerde omzet. Hoe werkt dit dan? Onze relatie wil de klanten graag classificeren op omzet grootte volgens de klantenpiramide in de afbeelding.

In  de bezoekfrequentie tabel die u rechts ziet, is aangegeven hoe vaak het type klant bezocht dient te worden door een betreffende accountmanager op basis van de omzetclassificatie van zijn klanten.

Trigger & Validation Manager

Om te bepalen welke omzet bij klanten gerealiseerd is, halen we eenmaal per maand de gefactureerde omzet op uit Exact Globe voor alle facturen van betreffende relatie in de afgelopen twee jaar. Dit doen we middels een Scheduled task (Windows taakplanner) die een TVM taak uitvoert. Deze TVM (zie: Trigger and Validation Manager – BI-ON-FOCUS ) taak vult op de relatie kaart de omzet klasse die behoort bij de gerealiseerde omzet. De scheduled task wordt iedere 1e dag van de maand uitgevoerd. Deze kan dus in theorie elke maand wijzigen. Dit ziet u in de afbeelding hieronder.

Voorbeeld klantkaart

Nu we weten welke omzet classificatie een relatie in een bepaalde moment heeft, kunnen we een bezoekverslag verzoek aanmaken voor de accountmanager die verantwoordelijk is voor de betreffende relatie. Dit verzoek wordt ook via een Scheduled task (Windows taakplanner) aangemaakt. Deze scheduled task triggert een TVM taak die dan een verzoek voor de betreffende accountmanager. Elke 2e van de maand wordt deze scheduled task uitgevoerd. Op de afbeelding hieronder ziet u twee voorbeelden hiervan. 

voorbeeld tvm taak
Bezoekverslag

Hierdoor hoeft de accountmanager niet meer in de gaten te houden wanneer hij zijn klanten moet bezoeken want het verzoek verschijnt automatisch in de kalender van de betreffende medewerker of in de persoonlijke planning van de accountmanager zelf. 

Planning

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Meer berichten

Nieuwsbrief maart
Geen categorie

Nieuwsbrief maart 2022

In deze nieuwsbrief vertellen we graag over onze werkzaamheden van de afgelopen tijd! Pieter-Jan vertelt over een nieuw ontwikkelde tool om zicht te houden op openstaande offertes en Bart-Jaap heeft zich bezig gehouden met een manier om prijslijsten te importeren! Lees meer over onze werkzaamheden.

Lees meer »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *